Capabel Hogeschool ontvangt het NRTO-keurmerk

Capabel Hogeschool heeft op 18 mei 2017 het NRTO-keurmerk ontvangen.

Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Capabel Hogeschool voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Samen met de erkenning van het Ministerie van OCW voldoen wij aan hoge eisen voor het onderwijs, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder

Capabel heeft een breed en divers aanbod aan opleidingsvormen, -technieken en -instrumenten. Het NRTO-keurmerk fungeert in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

Over Capabel Hogeschool

Onderwijs van Capabel kenmerkt zich door kleinschaligheid en praktijkgerichtheid. Capabel Hogeschool is de OCW erkende opleider in zorg, welzijn en sociale zekerheid.

Capabel Hogeschool kenmerkt zich door haar gedegen aansluiting bij de beroepspraktijk. Studenten geven Capabel op dit punt een 8,2 ten opzichte van landelijk 7,2 (LSE, deeltijd).

Docenten zijn zeer praktijkgericht en actueel. Ook hier presteert Capabel met 85% tot 93% van de studenten die “alle docenten van de betreffende opleiding als voldoende actueel en didactisch vaardig” beoordelen. Landelijk ligt dit percentage tussen de 61% en 74% (LSE, deeltijd).

Gepubliceerd door Lineke Koldenhof
In de categorie Overig