Toelating

Bij de toelating is aandacht voor bestaande vooropleiding, kennis en ervaring.

Vooropleiding

Voor instroom in opleidingen op Hbo Bachelor niveau is minimaal een HAVO- of MBO 4-diploma vereist. Voldoe je niet aan deze eis, dan kun je als je 21 jaar of ouder bent voor de 21+ Regeling in aanmerking komen.

Voor de instroom in opleidingen op Master niveau is een HBO- of WO-diploma vereist. Voldoe je niet aan deze eis, dan kun je voor instroom in de HBO Masteropleiding SZ een toelatingstest voor de pre-Masteropleiding SZ aanvragen via deze link naar AOB Compaz. Deze pre-Master is een een kwalificerend schakelprogramma van 4 maanden waarvoor je moet slagen om toegelaten te kunnen worden tot de HBO Masteropleiding SZ of HBO Masteropleiding Arbeidsdeskundige.

Vrijstellingen

Heb je de vereiste vooropleiding, dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Je kunt vrijstelling krijgen voor onderdelen van de opleiding op basis van eerdere opleidingen en/of (werk-)ervaring.

Vrijstellingen op basis van eerder verworven diploma’s

Als je eerder relevante ECTS studiepunten hebt behaald in een HBO- of WO-opleiding, dan kun je een aanvraag doen via de examencommissie voor vrijstellingen via het formulier Verzoek om vrijstelling(en) op basis van eerder behaalde diploma's

Vrijstellingen op basis van eerdere werkervaring

Eerdere relevante stage- of werkervaring in het betreffende vakgebied kan eveneens leiden tot vrijstellingen. Dit kan gelden voor zowel de stageonderdelen als colleges, thuisstudie en praktijkopdrachten. Hiervoor is het nodig dat je een EVC onderzoek laat uitvoeren. Dit kan bij samenwerkingspartner Centrum Vakerkenningen die als erkend EVC aanbieder is opgenomen in het Nationaal Kenniscentrum EVC.

Inschrijving of vrijblijvende aanmelding voor de EVC procedure kan via het digitale formulier Aanvraag EVC procedure. Centrum Vakerkenningen heeft EVC procedures voor Verpleegkunde.

Vrijstellingen MBO 4 Verpleegkunde of Inservice

Als je een diploma MBO 4 Verpleegkunde of Inservice hebt, is het mogelijk om gecombineerd met een EVC in aanmerking te komen voor vrijstellingen. Wil je alleen op basis van je MBO 4 diploma een verzoek voor vrijstellingen doen dan kun je het formulier Verzoek om vrijstelling(en) op basis van eerder behaalde diploma's voor verpleegkundigen daarvoor gebruiken. Deze vrijstellingen zijn altijd maatwerk en kunnen oplopen tot wel twee jaar.

21+ Regeling

Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de bedoelde vooropleidingseis van de HBO Bachelor, dan kan Capabel Hogeschool je voor die vooropleidingseis vrijstellen als je het 21+onderzoek/assessment van Capabel met succes doorloopt. Een onderdeel hiervan is dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst. Vraag naar de mogelijkheden van deze regeling.

De 21+ regeling wordt voor Capabel Hogeschool uitgevoerd door AOB Compaz. U kunt zich hier aanmelden

Toelatingstest en pre-Master leerproject

Voor het pre-Master leerproject heb je kennis, inzicht en vaardigheden nodig op het niveau van de graad Hbo Bachelor. Aan de hand van een erkende en bewezen toelatingstest kunnen we vaststellen of je hieraan voldoet. Als de test positief is, dan mag je starten met het pre-Master SZ leerproject. Wanneer je deze pre-Master met een voldoende afrondt, stroom je door naar de HBO Master SZ of HBO Master SZ arbeidsdeskundige van Capabel Hogeschool.

De toelatingstest die vaststelt of u over HBO bachelor niveau beschikt wordt uitgevoerd door AOB Compaz. U kunt zich hier aanmelden

Voorlichting

Capabel Hogeschool organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten op vijf verschillende locaties. Kijk op deze pagina voor meer informatie of voor opgave voor één van de voorlichtingsbijeenkomsten. Je kunt natuurlijk ook telefonische contact opnemen (030 – 28 505 57). Wij staan je graag te woord.

Persoonlijk studieadvies

Wil je weten welke opleiding het best bij je past? We helpen je graag. Bel 030-2850557 of mail opleiding@capablhogeschool.nl ons met een verzoek en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Locatie

Capabel Hogeschool is gevestigd in Utrecht. Zij geeft colleges voor al haar opleidingen op locaties van Capabel Onderwijsgroep in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Daarnaast kunnen de opleidingen altijd incompany of extern worden gegeven.