Capabel Hogeschool

Capabel Hogeschool is praktijkgericht. Je werkt samen met praktijkdocenten aan toepassing van kennis en vaardigheden. Zo ontwikkel je direct toepasbare HBO competenties voor je werk. Deze praktijkgerichtheid scoort zeer positief bij studenten, werkgevers en NVAO.

Vanaf 2018 zijn er in de deeltijdopleidingen gemiddeld 1 tot maximaal 4 bijeenkomsten per maand met praktijkdocenten en met een nadruk op praktische kennis en vaardigheden in combinatie met soft skills. Bij een aantal opleidingen er gemiddeld 2 tot 3 live colleges via virtuele klassen: klassikaal thuis, op een vaste dag. Je kunt live en interactief deelnemen aan die colleges. Het scheelt reizen en kostbare tijd. En je kunt ze terugkijken als het een keer niet uitkomt. Capabel heeft inmiddels veel ervaring met deze aanpak.

In de voltijd opleidingen zijn er wekelijks 1 of 2 bijeenkomsten op vaste dagen.

Capabel kent in al haar opleidingen maximaal 2 tentamens per trimester. Verder wordt er gewerkt aan praktijkopdrachten die meetellen voor het examen. Niet het toetsen maar je eigen ontwikkeling naar het beroep staat bij Capabel voorop.

Het HBO onderwijs van Capabel Hogeschool is geaccrediteerd door de NVAO. Maximaal is hierbij aansluiting bij eisen zoals door beroepsverenigingen worden gesteld. Het betreft

Capabel Hogeschool richt zich op beroepen in de zorg en beroepen met een sociaal maatschappelijke betekenis.

Opleidingslocaties

De bijeenkomsten worden op verschillende locaties door Nederland verzorgd. Je hoeft niet ver te reizen om een opleiding te volgen. De vaste locaties zijn:

En vanaf 2018 kun je bij een aantal opleidingen vanuit huis live en interactief aan colleges deelnemen.

Andere opleidingen

Capabel Hogeschool maakt deel uit van een groep onderwijsinstellingen. Mocht je interesse hebben voor een opleiding op MBO niveau dan kun je ook kijken bij: